Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τίτλος:

ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Συγγραφέας:

Β. Τσούμας

Τιμή:€35,00 (συμπερ. ΦΠΑ 6,5%)

Εάν είστε συνδρομητής στην εφημερίδα, συνδεθείτε εδώ για να δείτε την προνομιακή τιμή που δικαιούστε για το συγκεκριμένο προϊόν.

Εάν είστε συνδρομητής, αλλά δεν διαθέτετε κωδικούς για τα premium services, απλά δηλώστε το στη φόρμα παραγγελίας και θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά για την έκπτωση που δικαιούστε.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να καλύψει το βιβλιογραφικό κενό που υπάρχει σχετικά με το δίκαιο του αλληλόχρεου λογαριασμού.

Επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην εξέταση του θεσμού από τη σκοπιά της νομικής καθημερινότητας. Προηγείται η θεωρητική ανάλυση της έννοιας και των ειδών του αλληλόχρεου λογαριασμού, των επί μέρους στοιχείων του (σύμβαση και απαίτηση), του κλεισίματος και του κατάλοιπού του. Ειδικότερη αναφορά γίνεται στα ζητήματα που θέτει ο τραπεζικός αλληλόχρεος λογαριασμός και σε δικονομικά θέματα, με έμφαση στην αγωγή εξ αλληλόχρεου λογαριασμού, στη διαταγή πληρωμής και στις ανακοπές των άρθρων 632 και 933 ΚΠολΔ.

Τη θεωρία του αλληλόχρεου λογαριασμού συνοδεύει πλήρης σειρά των δημοσιευμένων στα νομικά περιοδικά της τελευταίας εικοσιπενταετίας δικαστικών αποφάσεων, καταχωρισμένων κατά θεματικές ενότητες για τη διευκόλυνση του αναγνώστη. Το έργο συμπληρώνεται με παράθεση χαρακτηριστικών υποδειγμάτων, ένα εύχρηστο ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο, καθώς και βιβλιογραφία - δημοσιεύματα.

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό και πρακτικό εγχειρίδιο για κάθε μελετητή και εφαρμοστή του δικαίου του αλληλόχρεου λογαριασμού.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Εκδόσεις: Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης: 2006
Σελίδες: 268
Κωδικός ISBN: 960-272-345-9